محل تبلیغ شماست

Search

راهنمای خرید ماشین ظرفشویی

راهنمای خرید ماشین ظرفشویی

در این مطلب میخوانیم

امروزه ماشین ظرف شویی جز لوازم ضروری و اصلی در هر خانه ای به حساب می آید. مانند بسیاری از دستگاه های دیگر، ماشین ظرف شویی به شما کمک می کند تا زمان بیشتری برای رسیدگی به کار های مهم دیگرتان داشته باشید، در حالی که کثیف ترین و سرسخت ترین ظروفتان در حال شسته شدن به بهترین حالت و بدون کوچکترین زحمت از سوی شما هستند. در این مقاله به مهمترین فاکتور ها برای یک خرید خوب و به صرفه ماشین ظرف شویی می پردازیم. مطالعه این مطلب به شما کمک می کند تا انخاب بهتر و راحت تری داشته باشید.

بر اساس مطالعات انجام شده و رتبه بندی Energy Star، استفاده از ماشین ظرف شویی برای شستن ظروف در مقایسه با شستن با دست، علاوه بر صرفه جویی در میزان آب و انرژی مصرفی که امروزه احتیاط در مصرف شان بسیار حائذ اهمیت بوده و موجب حفظ محیط زیست می شود، به طور تقریبی بیش از 230 ساعت در سال از وقت شما صرفه جویی می شود. این آمار نشان میدهد که شما در روز می توانید بیشتر از نیم ساعت وقتتان را صرفه جویی کرده و به کار های مهمتری اختصاص دهید. استفاده از ماشین لباس شویی، در نتیجه موارد بیان شده، هزینه های ماهانه تان را نیز کاهش خواهد داد.

اگر به دنبال تهیه ماشین ظرف شویی بوده باشید حتما چنین سوالاتی ذهنتان را درگیر کرده است : کدام برند ماشین ظرف شویی بهتر است؟ کدام مدل کارایی بیشتری برای شما خواهد داشت و نیاز هایتان را به بهترین و به صرفه ترین شکل برطرف خواهد کرد؟

واضح است که بهترین مدل و برند برای هر کس، وابسته به شرایط و نیاز های فرد می باشد. در ادامه به انواع مدل های ماشین ظرف شویی می پردازیم تا شما بتوانید با بررسی شرایط و نیاز های خودتان و ویژگی های هر مدل ماشین ظرف شویی، با آگاهی و دانش بیشتری مدل مناسب و بهتر را انتخاب کرده و در نتیجه، بهترین خرید ممکن را داشته باشید.

راهنمای خرید ماشین ظرفشویی
راهنمای خرید ماشین ظرفشویی

انواع ماشین ظرف شویی

ماشین ظرف شویی ها در انواع مدل ها، شکل ها، و با قابلیت های متفاوت و متنوعی تولید و به بازار عرضه می شوند. افراد باید با توجه به میزان فضایی که قصد دارند به این دستگاه اختصاص دهند، بهترین سایز و مدل را انتخاب کنند. هنگام خرید ماشین ظرف شویی با این سه مدل رو به رو خواهید شد :

ماشین ظرف شویی مبله

ماشین ظرف شویی های مبله به عنوان پر فروش ترین مدل های ماشین ظرف شویی شناخته می شوند. علت محبوبیت بیشتر این مدل نسبت به سایر ماشین های ظرف شویی، پرتابل بودن و داشتن قابلیت جابجا کردن است. این مدل ها پنهان نبوده و شمایل ماشین ظرف شویی شما به طور کامل در آشپز خانه دیده می شود.

ماشین ظرف شویی توکار

ماشین ظرف شویی های توکار از زیر مجموعه ماشین ظرف شویی های مبله به حساب می آیند، اما همانطور که از اسمش معلوم است این مدل به صورت توکار و هم سطح کابینت های آشپز خانه نصب می شود. در این مدل، در ماشین ظرف شویی به گونه ای به در کابینت متصل می شود تا هنگام بسته شدن، ماشین ظرف شویی اصلا دیده نشود و تنها یک آشپز خانه یک دست و مدرن به چشم می خورد.

ماشین ظرف شویی رومیزی

ماشین ظرف شویی های رو میزی در مقاسه با مدل های توکار و مبله، سایز کوچکتر و جمع و جور تری دارند؛ پورتابل بوده و قابلیت جابجایی دارند و به دلیل اشغال فضای کم که اشاره شد، معمولا بر روی کابینت آشپز خانه قرار می گیرد. اما در ازای نکات مثبتی که این سایز کوچک به ارمغان می آورد، نکات منفی ای از جمله جای کمتر برای شستن ظروف نیز وجود دارد که باعث می شود اکثر مشتری ها به دو مدل دیگر روی بیاورند.

نکته قابل توجه این است که هیچکدام از این مدل ها برتری دیگری نداشته و از لحاظ کاربرد و عملکرد شباهت زیادی به یکدیگر دارند. تنها وجه تمایز به طور معمول صرفا ظاهری و در چگونگی قرار گرفتن در آشپز خانه می باشد. برای خرید بهترین مدل، باید فضای آشپز خانه خود و نیاز خود به ماشین را مد نظر داشته باشید تا بتوانید انتخابی خوب و مناسب انجام دهید.

شاید این مطلب برای شما مفید باشد : راز های خرید لوازم خانگی

ظرفیت ماشین ظرف شویی

ظرفیت ماشین ظرف شویی از دیگر نکات حائذ اهمیت در تهیه آن می باشد که بسته به شرایط و جمعیت مورد نظر متغیر است. ظرفیت های مختلفی برای هر نوع نیاز توسط تمامی برند ها به بازار عرضه می شود. مدل های رومیزی ظرفیت شش نفره داشته که برای خانواده های کم جمعیت یا کم رفت و آمد می تواند گزینه بسیار مناسبی برای انتخاب باشد.

مدل های 12 تا 14 نفره که در قالب مدل های مبله و توکار عرضه می شوند، برای خانواده های متوسط و پر جمعیت یا خانواده های پر رفت و آمد گزینه بسیار مناسبی خواهد بود، چرا که می تواند تعداد ظروف بیشتری را نسبت به ماشین های 6 نفره در خود جای دهد.

البته به دلیل ظرفیت بیشتر مدل های توکار و مبله ماشین ظرف شویی، این مدل ها محبوبیت بیشتری نسبت به مدل رومیزی دستگاه داشته و حتی خانواده های کم جمعیت نیز به همین خاطر ماشین ظرف شویی های مبله و توکار را انتخاب می کنند.

مصرف آب و انرژی ماشین ظرف شویی

میزان آب و انرژی مصرفی در ماشین ظرف شویی از دیگر نکات حائذ اهمیت در انتخاب و خرید این دستگاه است. برای بررسی این موضوع باید به بازه مصرف انرژی دستگاه توجه کنید. ماشین هایی که از لحاظ رتبه انرژی در جایگاه A قرار دارند کمترین میزان آب و انرژی را مصرف خواهند کرد.

به همین ترتیب هرچه جایگاه ماشین مورد نظر پایین تر بیاید، مصرف آب و انرژی آن افزایش میابد. واضح است که میزان مصرف آب و انرژی نسبت یکسان داشته طبیعتا هرچه آب کمتری مصرف شود، انرژی کمتری نیز برای گرم کردن آن آب مصرف خواهد شد.

در کل ماشین ظرف شویی هایی که از لحاظ بازه مصرف انرژی در بازه سبز قرار دارند، انتخاب مناسب و به صرفه ای بوده و میزان مصرف آب و انرژی آن ها استاندارد خواهد بود.

بسیاری باور دارند ظرفیت و حجم بالای ماشین ظرف شویی، باعث افزایش آب مصرفی آن برای شستشو می شود. بر اساس تحقیقات انجام شده در این زمینه میانگین آب مصرف شده برای شستن ظروف با دست در یک سال حدودا 3832 لیتر می باشد، در صورتی که بیشترین آب مصرفی برای همین کار توسط یک ماشین ظرف شویی در جایگاه C مصرف آب و انرژی 2880 لیتر محاسبه شده است.

بنابر این واضح است که این باور کاملا غلط بوده و استفاده از ماشین ظرف شویی در آب صرفه جویی نیز می کند.

تعداد سبد های ماشین ظرف شویی

می خواهید دستگاه تان سه سبد داشته باشد یا دو سبد ؟

این سوال شاید به طور معمول به ذهن شما خطور نکند، اما فروشنده حتما از شما خواهد پرسید. بنابر این حالا به تفاوت ماشین های سه سبده و دو سبده خواهیم پرداخت. اکثر دستگاه ها دارای 2 یا 3 سبد می باشند. دو یا سه سبده بودن ماشین های ظرف شویی باعث می شود ظروف به طور یک دست و به تناسب سایز تقسیم بندی شده و در هر طبقه قرار گیرند.

به همین ترتیب این سبد ها، ظروف را طبقه بندی می کنند، و علاوه بر همین سبد های معمول، یک سبد برای قاشق و چنگال ها نیز به طور جدا در برخی مدل های ماشین ظرف شویی وجود دارد. این سبد ها دارای چندین جایگاه برای قرار دادن هر قاشق یا چنگال به صورت جداگانه هستند تا به همه آن ها به خوبی آب و شوینده رسیده و کامل شسته شوند.

تنها تفاوت ماشین های سه و دو سبده در طبقه اضافی و سوم آن ها است که بالاترین طبقه ماشین به حساب خواهد آمد. این طبقه برای ظروفی همچون کفگیر، ملاقه، فنجان اسپرسو، نعلبکی، قاشق های خورش خوری، و قاشق ها و چنگال ها می باشد. معمولا گیره های نگهدارنده برای لیوان های پایه دار در طبقه بالایی تعبیه شده تا هنگام شستشو به این لیوان های ظریف آسیبی وارد نشود.

سبد های پایینی برای قرار دادن ظروفی چون بشقاب، خورش خوری، دیس و سینی، و از آن جایی که فاصله بین این سبد و سبد بالایی نسبتا زیاد است، می توانید ظروفی مانند قابلمه و ماهیتابه را نیز قرار داده و به راحتی بشویید.

در اغلب ماشین های ظرف شویی شما می توانید فاصله بین سبد ها را تغییر دهید. این قابلیت برای زمانی است که شما ظروف بزرگی برای شستن و در نتیجه نیاز به فضای بزرگ تری برای قرار دادن آن ها در ماشین دارید. این تغییر ارتفاع به شما کمک می کند تا بتوانید به هدف تان برسید و ظروف بزرگتان هم به راحتی در ماشین جای بگیرند.

صدای ماشین ظرف شویی هنگام شستشو

برای افرادی که قرار است برای اولین بار نسبت به خرید ماشین ظرف شویی اقدام کنند، میزان صدای تولید شده توسط ماشین ظرف شویی و آزار دهنده بودن یا نبودن آن نکته حائذ اهمیتی خواهد بود. صدای تولیدی ماشین ظرف شویی های هر برند، با دیگری متفاوت خواهد بود، اما در کل ماشین های ظرف شویی صدای چندانی تولید نکرده و به هیچ عنوان آزار دهنده نخواهند بود.

بازه میزان صدای تولیدی توسط ماشین های ظرف شویی از 38 و 39 دسی بل و کمترین صدا است شروع شده تا 54 و 55 دسی بل که بیشترین صدا محسوب می شود. با توجه به این بازه صدایی، شما می توانید در هر موقع از شبانه روز ماشین ظرف شویی تان را روشن کرده تا بدون کوچک ترین مزاحمتی برای آرامش شما، ظرف هایتان را بشوید.

با تمامی این موارد ذکر شده، برخی از انواع ماشین های ظرف شویی دارای گزینه شستشو شبانه در میان سایر برنامه های شستشو هستند که با انتخاب آن، ظرف هایتان با کمترین صدای ممکن در ساعات انتهایی شب شسته می شوند.

کنترل پلن لمسی یا کنترل پنل دکمه ای ؟

شما می توانید با استفاده از کنترل پنل ماشین ظرف شویی تان به انواع خدماتی که ارائه می دهد، مانند برنامه های مختلف شستشو و تنظیم ساعت و غیره دسترسی داشته باشید. مدل کنترل پنل ها در مدل های مختلف ماشین ظرف شویی ها متفاوت است.

برخی از آن ها دکمه ای بوده و مدل های جدید تر دارای کنترل پنل لمسی هستند. کنترل پنل ماشین ظرف شویی بر روی بخش رویی و خارجی در دستگاه یا در بخش داخلی و بالای در دستگاه تعبیه شده است. شما می توانید هنگام خرید ماشین ظرف شویی به کنترل پنل آن نیز دقت کرده و مدلی را که کار با آن برایتان راحت تر است انتخاب کنید.

با اینکه انتخاب دکمه ای یا لمسی بودن کنترل پنل کاملا سلیقه ای بوده و شخص بستگی دارد، اما مدل های لمسی به دلیل جدید و به روز تر بودن دارای امکانات و ویژگی های بیشتری هستند.

تفاوت کنترل پنل لمسی و دکمه ای را می توان به تفاوت گوشی های لمسی و دکمه ای تشبیه کرد. کمتر کسی پیدا می شود که گوشی دکمه ای را به لمسی ترجیح دهد، زیرا کار کردن با آن ها راحت تر و سریع تر است. همین را می توان به کنترل پنل لمسی نیز نسبت داد. کار کردن با آن ها بسیار سریع تر، آسان تر و لذت بخش تر خواهد بود.

البته در نهایت لمسی یا دکمه ای بودن کنترل پنل، مانند سایر ویژگی های ماشین ظرف شویی انتخابی شما، کاملا سلیقه ای بوده و به هیچ عنوان در مورد بهتر یا بد تر بودن آن ها صحبت نمی کنیم؛ چرا که هر دو مدل نیاز شما را به خوبی برطرف خواهد کرد؛

اما اگر به دنبال تهیه ماشین ظرف شویی مدرن و به روز هستید که دارای امکانات و برنامه های بیشتری باشد، قطعا انتخاب مدلی که دارای کنترل پنل لمسی هست انتخاب بهتری خواهد بود. چرا که با یک اشاره یا لمس ساده یک دکمه می توانید تنظیمات ماشین خود را تغییر داده یا برنامه دلخواه تان را انتخاب کنید.

در این مدل دیگر مشکلی با دکمه های خراب بخاطر فشار زیاد نخواهید داشت. برعکس، اگر صرفا کارکرد ماشین برایتان اهمیت دارد و ظاهر کلاسیک آن را می پسندید، مدل های دارای کنترل پنل دکمه ای گزینه های خوبی برایتان باشد.

طول عمر هر دو مدل کنترل پنل ها بالا می باشد، البته اگر به درستی از آن ها و خود دستگاه استفاده شود. با همه موارد ذکر شده اگرچه خرید ماشین ظرف شویی لمسی دارای نکات بسیار مثبتی است، اما باز هم انتخاب دستگاه مورد نیاز و مناسب برای هرکس متفاوت و بستگی به سلیقه و بودجه شما خواهد داشت.

شاید این مطلب هم برای شما مفید باشد : خرید لوازم خانگی از بانه

برنامه های شستشوی ماشین ظرف شویی

اغلب ماشین های ظرف شویی دو گروه برنامه شستشو دارند. یکی از این گروه ها، که با عنوان برنامه های اصلی شستشو شناخته می شود، دارای برنامه هایی با دما ها و زمان های مختلف می باشد که با توجه به میزان چرب بودن و کثیفی ظروف داخل ماشین باید یکی از آن ها را برای اعمال انتخاب کنید. گروه دوم دارای برنامه های ویژه و انتخاب های اضافی است که برای شستشوی بهتر ظرف ها و در صورت نیاز می توانند انتخاب و اعمال شوند.


برای شروع و روشن کردن دستگاه حتما باید یکی از برنامه های اصلی را انتخاب کنید؛ و اگر به برنامه های اضافی نیز نیاز داشتید، پس از انتخاب یکی از برنامه های اصلی به شما اجازه انتخاب برنامه دوم داده می شود.


تعداد و مدل برنامه های شستشوی هر ماشین ظرف شویی با ماشین دیگر متفاوت است. بیشترین تعداد برنامه اصلی در ماشین های ظرف شویی معمولا 7 تا 8 برنامه می باشد و بیشترین تعداد برنامه های اضافه اغلب 5 تا 6 برنامه خواهد بود.

برنامه های شستشوی ماشین ظرف شویی
برنامه های شستشوی ماشین ظرف شویی

آشنایی با مهم ترین برنامه های ویژه ماشین های ظرف شویی :
در ادامه می خواهیم به برخی از مهم ترین گزینه ها و برنامه های ویژه موجود در ماشین های ظرف شویی بپردازیم تا شما بتوانید موارد مورد نیازتان را تشخیص داده و مدل بهتر و مناسب تری را تهیه کنید.

برنامه نصف شوی (Half Load)

این برنامه اغلب در مدل های مبله و توکار که دارای ظرفیت زیادی هستند دیده می شود. هنگامی که ظروف کثیف تان یک ماشین ظرف شویی کامل را پر نمی کند و صرفا نیاز به شستشوی ظروف در یک سبد دارید، می توانید با استفاده از این گزینه، با صرفه جویی در آب و انرژی ظرف های صرفا یک طبقه از ماشین تان را بشویید.

این گزینه بیشتر به درد خانواده های کم جمعیتی می خورد که ماشین ظرف شویی سایز بزرگ می کنند، اما همچنان می خواهند ظروف روزانه شان هم با ماشین شان بشویند. با این ویژگی شما هم می توانید از ظرفیت زیاد ماشین ظرف شویی تان در مهمانی های بزرگ استفاده کنید و هم ظروف روزانه تان را بدون زحمت بشویید.

شستشوی قابلمه (Intensive Zone)

شستشوی قابلمه ها به طور معمول کار بسیار سختی است. بنابراین اگر ماشین ظرف شویی بتواند چنین ظروف سخت و بزرگی را نیز بشوید، خیلی عالی می شود. اگر می خواهید ماشین ظرف شویی تان قابلیت شستشوی قابلمه ها و ماهیتابه ها را هم بر عهده بگیرد، هنگام خرید دقت کنید مدلی را انتخاب کنید که قابلیت ویژه شستشوی قابلمه یا intensive zone را نیز داشته باشد.

با انتخاب این برنامه همراه با یکی از برنامه های اصلی شستشو، پایینی ترین سبد ماشین در معرض آب پر فشار تر و با دمای بیشتری قرار خواهد گرفت تا ظرف هایی مانند قابلمه و ماهیتابه نیز به خوبی و آسانی شسته شوند.

خشک کن اضافه (Extra Dry)

این گزینه برای زمان هایی است که می خواهید فرایند خشک کردن ظروف با کیفیت بیشتر و سریع تر انجام شود. اگر چه همه برنامه های اصلی شستشوی ماشین های ظرف شویی دارای برنامه خشک کردن هستند، اما همانطور که اشاره شد، انتخاب این گزینه باعث می شود ظروف تان زودتر و به طور کامل و با کیفیت خشک شده و کاملا بدون آب بشوند.

شستشوی بهداشتی (Hygiene Plus)

منظور از شستشوی بهداشتی ضد عفونی کردن ظروف است. بعضی خانواده های دارای فرزند کوچک ترجیح می دهند ظروف شان پیش از استفاده کاملا ضد عفونی شود، و انتخاب این گزینه همراه یکی از برنامه های اصلی شستشو این هدف را برایتان به ارمغان می آورد. این فرایند در آخر و پایان شستشو ظروف انجام شده که ماشین ظرف شویی با آب در دمایی بسیار بالا ظروف تان را شسته و ضد عفونی می کند.

افزایش سرعت شستشو (Vario Speed Plus)

به طور کلی میانگین زمان اختصاص داده شده به شستشو در ماشین های ظرف شویی در حدود یک ساعت است. اما اگر به هر دلیلی می خواهید این فرایند زودتر تمام شود، با استفاده از این گزینه می توانید زودتر از زمان معمول ظرف هایتان را شسته شده از دستگاه تحویل بگیرید.

سنسور های کاربردی ماشین های ظرف شویی
طرز کار ماشین های ظرف شویی

سنسور های کاربردی ماشین های ظرف شویی

برخی از شرکت های بزرگ، سنسور های کاربردی ای در ماشین های ظرف شویی تولیدی شان تعبیه کرده اند که در ادامه به برخی از آن ها خواهیم پرداخت. هدف از این سنسور ها کارایی بیشتر ماشین ظرف شویی مورد نظر، انجام فرایند شستشو با حداکثر دقت، و رعایت بیشتر ایمنی دستگاه در برابر ایرادات و مشکلات قابل پیش بینی می باشد :

سنسور حفاظت از ظروف شیشه‌ای

این سنسور ها برای ظروف شیشه ای و کریستالی تعبیه شده است تا در کمال سلامت و ظرافت شسته شده، هنگام شستشو به طور کامل حفاظت شده و کوچک ترین ایرادی، مانند خط یا خش افتادگی و در موارد جدی تر، شکستگی برای شان رخ ندهد.

سنسور ضد نشت آب

این سنسور، همانطور که از اسمش معلوم است، یک سنسور پیشگیری است و هرگونه نشتی آب را در ماشین تشخیص داده و پیش از اینکه آسیب و خسارت جدی ای به آن وارد شود، ورود جریان آب را به ماشین متوقف می کند.

سنسور آب و مواد شوینده

این سنسور با استفاده از حسگر هایی که رد محفظه های ظرف شویی قرار دارد سطوح ظروف را اسکن کرده و اگر مواد شوینده بر روی ظروف تشخیص داده شود، آب کشی آن ها ادامه پیدا می کند.

سنسور صرفه‌جویی در مصرف آب

کاربرد این سنسور نیز از اسمش مشخص است : اگر سنسور های سرفه جویی در آب یک ماشین کافی بودن شستشو را تشخیص دهند، آب کشی بلافاصله به اتمام رسیده و به دین ترتیب از اصراف آب و انرژی بیشتر جلوگیری می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لوازم خانگی
ورود ثبت نام

ثبت نام با موفقیت انجام شد ایمیل خود را برای تایید چک کنید.

در حال پردازش...